Зібрано голосів

Назва проекту

Встановлення критого зупинкового павільйону на автобусній зупинці по вулиці Чорновола біля залізничного переїзду.

ПІБ Ініціатора: Адміністратор
Статус: На розгляді
Проект №27
Дата початку збору голосів: 16.02.2019 12:17

Вид проекту

Поточні

Проект буде реалізовано на території громади

Зупинку буде встановлено біля будинку за адресою: м.Вишневе, вулиця Чорновола, 36

Адреса, назва установи/закладу, будинку

м.Вишневе, вулиця Чорновола, 36


Короткий опис проекту

       Встановлення критого зупинкового павільйону на автобусній зупинці по вулиці Чорновола біля залізничного переїзду.



       Завдяки встановленню павільйону люди під час очікування транспорту будуть захищені від дощу, сонця та сильного вітру, а літні люди матимуть змогу присісти на лавку і чекати не стоячи.


Опис проекту

       ІНІЦІАТОР : КАЛАШНІКОВА ІРИНА ВОЛОДИМИРІВНА



       По вулиці Чорновола, 36 вже давно функціонує легальна автобусна зупинка, під яку зроблена кишеня для заїзду громадського транспорту.



       До реконструкції вулиці на даній зупинці був встановлений критий павільйон, де люди під час очікування транспорту могли сховатися від дощу, снігу та вітру, а також відпочити, сидячи на лавці, а не чекати автобуса на ногах. Навіть зараз на Google-карті Вишневого викладено зображення 2015 року, де ця зупинка обладнана павільйоном (фото – у розділі «Галерея зображень»). Втім, під час реконструкції вулиці Чорновола, кілька років тому, даний зупинковий павільйон прибрали і досі не повернули на місце.



       Люди звернулися до міської влади із петицією, яка зібрала всі необхідні підписи і в якій просили повернути павільйон. У відповіді на петицію міська влада зобов’язалася повернути на місце критий павільйон впродовж 2018 року (скрін петиції та відповіді на неї – у розділі «Галерея зображень»). Втім, до цього часу обіцяне у відповіді на петицію не зроблене – вулиця вже давно реконструйована, а павільйон досі не повернули на місце. Люди продовжують мокнути під дощем, очікуючи транспорту, а літні люди, в яких болять ноги, змушені чекати стоячи (фото, як виглядає зараз зупинка – у розділі «Галерея зображень»).



       Відтак, назріла необхідність отримати більш серйозні гарантії встановлення критого павільйону на даній зупинці. Якщо даний проект буде визнано одним із переможців конкурсу на громадський бюджет – він отримає реальне фінансування і гарантію того, що павільйон все ж буде встановлений.



       Для встановлення на даній зупинці пропонується павільйон (фото – у розділі «Галерея зображень») із такими розмірами: Ширина павільйону – 1м 65 см. Довжина павільйону – 4 м. Висота павільйону – 2 м 40 см.



       Зупинка гарно впишеться у міську архітектуру завдяки сучасному стилю. Вона вишукана, проста і водночас інноваційна, функціональна та надійна. Більше того, бокові стінки зупинки виготовлені із монолітного полікарбонату товщиною у 4-6 мм. Цей матеріал досить витривалий від зовнішніх пошкоджень та довго експлуатується. Ударом кулака таку зупинку не проб’єш. Крім того, як показала практика використання даного матеріалу, навіть під час зіткнення транспорту із зупинкою монолітний полікарбонат залишається практично неушкодженим. Стінки зупинки прозорі, але із бронзовим відтінком. Корпус – металевий цільнозварений. Труба профільна – 2мм. І найголовніше – зупинка доставляється замовнику у готовому вигляді, як показано на фото. ЇЇ тільки треба закріпити до асфальту.



       Отже, даний проект може бути реалізовано у найбільш стислі терміни без особливих проблем.


Інформація стосовно доступності (результатів) проекту для мешканців громади у разі його реалізації

       Зупинкою зможуть користуватися всі без винятку мешканці Вишневого та гості міста.


Обгрунтування необхідності реалізації проекту, а також його бенефіціари

       Вигоду від реалізації даного проекту отримають, як пасажири, так і мешканці сусіднього із зупинкою житлового будинку.



       Встановлення критого зупинкового павільйону дозволить людям під час очікування транспорту сховатися від дощу, снігу, вітру та сонця. Людям, яким важко стояти на ногах – мати можливість відпочити на скамійці. Також зиск від встановлення павільйону матимуть мешканці прилеглого будинку, оскільки зараз пасажири стоять на зупинці і безперешкодно заглядають у вікна прилеглого будинку. Натомість, після реалізації проекту будинок фактично буде відгороджений від пасажирів стінкою зупинки, а квартири – укриті від стороннього ока. Таким чином, буде значно збільшена приватність мешканців сусіднього будинку. А враховуючи, що зупинка буде розташована на значній відстані від будинку і не є надто високою та довгою за розмірами – норми інсоляції сусіднього будинку порушені не будуть.


Оріентована вартість проекту

Складові завдання Оріентована вартість (запитувана з бюджету) Оріентована вартість (власний внесок)
Зупинковий павільйон 54000.0 0.0
Урна для сміття 1000.0 0.0
Роботи із встановлення та кріплення до асфальтного покриття 3000.0 0.0
ВСЬОГО по проекту 58000.0 0.0

Галерея зображень

  • Thumb 88cc0234e26db407ddeb497655b5a237
  • Thumb fdd41c557e2e69920c0c3bfcac63b3b0
  • Thumb 8a763e9646546b0da967e2df70e4c1ab
  • Thumb ae756fbfae7f73e1dea9b73148cacd2a